Spagetti fitt avokádóval

hozzávalók / 2 adag

  • 1/2 cs spagetti (durum)
  • 1 db citrom
  • 2 db érett avokádó
  • magok (pl. dió)
  • csírakeverék
  • olívabogyó
  • pár gerezd fokhagyma
  • fehérbors
  • elkészítés

    1. A tésztát felrakjuk főni.
    2. Az egyik avokádót kikanalazzuk, és pürésítjük. A másik avokádót felkockázzuk.
    3. A pürésített avokádót ízesítjük citrommal, fokhagymával és fehérborssal.
    4. A diót durvára aprítjuk, és hozzákeverjük a megfőtt tésztához.
    5. Tányérra rakjuk a tésztát, egy kanál pépesített, ízesített avokádót teszük a közepére és arra egy szem olivabogyót.
    6. A felkockázott avokádót e köré rakjuk.
    7. A kevert csírát a tányér szélére rakjuk.

 

Sajtos-csírás pita

hozzávalók / 1 adag

  • fejenként 1 pita
  • lapka sajt
  • vegyes csíra
  • aszalt szilva (elhagyható)
  • elkészítés

    1. Felmelegítjük a kontaktgrillt.
    2. Félbevágjuk a pitákat, és az egyik oldalára csírát halmozunk és aszalt szilvát.
    3. Beborítjuk lapka sajttal, majd rátesszük a pita másik felét.
    4. Kb. 5 perc alatt készre sütjük a grillben.
     

 

 

Kukoricás omlett csírával

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 4 dl tej
  • 2 kávéskanál méz
  • 8 dkg vaj, vagy Rama
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 20 dkg kukoricakonzerv
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • snidling
  • csipetnyi só
  • friss csíra

Elkészítés:

A tejet a mézzel, csipetnyi sóval és a vajjal felforraljuk. Folyamatosan kevergetve beleszórjuk 
a kukoricalisztet, és sűrűre főzzük. 

Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a tojássárgákat, a lecsepegtetett kukoricát, végül a tojásfehérjékből vert kemény habot is beleforgatjuk. 

Beolajozott serpenyőben egymás után 2 omlettet sütünk a masszából. 

Az omletteket tálra csúsztatjuk, ráhalmozzuk a csírákat, és tejföllel meglocsolva, finomra vágott snidlinggel megszórva melegen tálaljuk.

 

Virslis burgonyasaláta csírákkal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg burgonya
  • 20 dkg virsli
  • 10 dkg hagyma, ízlés szerinti fajta
  • 1 evőkanál vágott zellerzöld (petrezselyem)
  • A francia salátaöntethez:
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál magos mustár
  • 1 késhegynyi só
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • A tálaláshoz:
  • 4 dkg csíra ízlés szerint (brokkoli, lucerna, búza, retek, káposzta, hagyma)
  • tetszőleges saláta

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, és héjában, sós vízben puhára főzzük. Ha megpuhult, leszűrjük, ha kissé kihűlt, megtisztítjuk, és amikor teljesen kihűlt, karikákra vágjuk. A virslit is felkarikázzuk. A hagymát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk. 

A francia salátaöntethez a hozzávalókat 1 dl vízzel csavaros tetejű kis üvegben simára rázzuk, majd tálba öntjük. Beletesszük a virslit, a hagymát, majd a burgonyát és a zellerzöldet is beleforgatjuk. Hogy jól összeérjenek az ízek 2,5-3 órára hűtőbe tesszük (ha egy napot áll, még ízletesebb). A csírával megszórva, a salátával díszítve tálaljuk.