Spagetti fitt avokádóval
hozzávalók / 2 adag
- 1/2 cs spagetti (durum)
- 1 db citrom
- 2 db érett avokádó
- magok (pl. dió)
- csírakeverék
- olívabogyó
- pár gerezd fokhagyma
- fehérbors
-
elkészítés
- A tésztát felrakjuk főni.
- Az egyik avokádót kikanalazzuk, és pürésítjük. A másik avokádót felkockázzuk.
- A pürésített avokádót ízesítjük citrommal, fokhagymával és fehérborssal.
- A diót durvára aprítjuk, és hozzákeverjük a megfőtt tésztához.
- Tányérra rakjuk a tésztát, egy kanál pépesített, ízesített avokádót teszük a közepére és arra egy szem olivabogyót.
- A felkockázott avokádót e köré rakjuk.
- A kevert csírát a tányér szélére rakjuk.
Sajtos-csírás pita

hozzávalók / 1 adag
Kukoricás omlett csírával

Hozzávalók:
- 8 db tojás
- 4 dl tej
- 2 kávéskanál méz
- 8 dkg
vaj, vagy Rama
- 10 dkg kukoricaliszt
- 20 dkg kukoricakonzerv
- 3 evőkanál olaj
- 2 dl tejföl
- snidling
- csipetnyi só
- friss csíra
Elkészítés:
A tejet a mézzel, csipetnyi sóval és a vajjal felforraljuk. Folyamatosan kevergetve beleszórjuk
a kukoricalisztet, és sűrűre főzzük.
Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a tojássárgákat, a lecsepegtetett kukoricát, végül a tojásfehérjékből vert kemény habot is beleforgatjuk.
Beolajozott serpenyőben egymás után 2 omlettet sütünk a masszából.
Az omletteket tálra csúsztatjuk, ráhalmozzuk a csírákat, és tejföllel meglocsolva, finomra vágott snidlinggel megszórva melegen tálaljuk.
Virslis burgonyasaláta csírákkal

Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg burgonya
- 20 dkg virsli
- 10 dkg hagyma, ízlés szerinti fajta
- 1 evőkanál vágott zellerzöld (petrezselyem)
- A francia salátaöntethez:
- 2 evőkanál fehérborecet
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál magos mustár
- 1 késhegynyi só
- 1 késhegynyi őrölt bors
- A tálaláshoz:
- 4 dkg csíra ízlés szerint (brokkoli, lucerna, búza, retek, káposzta, hagyma)
- tetszőleges saláta
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, és héjában, sós vízben puhára főzzük. Ha megpuhult, leszűrjük, ha kissé kihűlt, megtisztítjuk, és amikor teljesen kihűlt, karikákra vágjuk. A virslit is felkarikázzuk. A hagymát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk.
A francia salátaöntethez a hozzávalókat 1 dl vízzel csavaros tetejű kis üvegben simára rázzuk, majd tálba öntjük. Beletesszük a virslit, a hagymát, majd a burgonyát és a zellerzöldet is beleforgatjuk. Hogy jól összeérjenek az ízek 2,5-3 órára hűtőbe tesszük (ha egy napot áll, még ízletesebb). A csírával megszórva, a salátával díszítve tálaljuk.